03-12-2015

Dusseldorf

Over een paar nachten is het Sinterklaas. Als deze goedheiligman is vertrokken, komt de andere man in zijn rode pak alweer aangevlogen. Kerstmis! Bijna elk jaar bezoek ik een kerstmarkt maar dit jaar lijkt het eruit te zien alsof ik deze ga missen.........

Een stad die ik jaren geleden voor het eerst heb bezocht, verliefd op ben geworden en van ben gaan houden, is Düsseldorf. Ik heb deze stad bezocht met vriendlief, moeders maar meerdere malen met vriendinnen. En laat deze stad nu net perfect zijn voor een meidenweekend weg.

Je kan er shoppen als de beste, in de lente genieten van een weissbier aan het water, bijzonder uit eten op hoogte, volop sushi eten, kerstmarkten bezoeken en nippen aan een glühwein en het heerlijke nachtleven induiken in de Alt-stadt.

Het enige minpuntje wat ik kan ontdekken is dat het centrum op zondag niet open is:
"Openingstijden winkels Düsseldorf
De algemene openingstijden van de winkels in Düsseldorf zijn als volgt:

Maandag 10.00 - 20.00
Dinsdag 10.00 - 20.00
Woensdag 10.00 - 20.00
Donderdag 10.00 - 20.00
Vrijdag 10.00 - 20.00
Zaterdag 10.00 - 20.00
Zondag gesloten

Koopavond Düsseldorf
Alle winkels in het centrum zijn van maandag t/m zaterdag tot 20.00 uur open. Er is één winkelcentrum, Bilker Arcaden, dat op vrijdag en zaterdag tot 21.30 uur open is. Veel supermarkten in Düsseldorf zijn overigens tot 22.00 uur open.

Koopzondag Düsseldorf
In Düsseldorf kennen ze geen koopzondagen zoals in Nederland. De meeste winkels zijn dan ook gesloten op zondag. Zelfs in de periode rond de kerst zijn de winkels vaak gesloten, dus let hier bij je stedentrip op!"

Ken je Düsseldorf nog niet of ben je er al lang niet meer geweest, boeken! Es wird bestimmt sehr gemuttlich und ich wunsche dir viel spass!

X Leentje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten