13-11-2015

Stress & Sinterklaas

Ik zal jullie meer over mezelf vertellen en over het jaar wat ik achter de rug heb. Het begint 2,5 jaar geleden met pijn in mijn arm, het was een peesontsteking. Ik bleef pijn houden, mri gehad, echo en foto en er werd niks gevonden. Ik bleef volhouden maar ik zou mezelf ziek praten en moest het loslaten. Ben van de ene naar de andere therapie gegaan en de pijn werd alleen maar meer. Ik eiste vervolgens na 2 jaar nogmaals een echo en foto. De huisarts gaf aan voor jouw geruststelling zullen we dit nog een keer doen.

Tijdens dit jaar is mijn beste vriendin alsnog heel plotseling overleden. Zij had uitgezaaide borstkanker naar de botten. Na haar eerste chemo is ze overleden, haar lever stopte ermee. Tijdens dit jaar is bij mijn vriend de ziekte van Ménière vastgesteld, zat hij na 15 jaar zonder baan, heb ik een miskraam gehad en hebben we een verhuizing achter de rug. En de pijn bij mij die lichamelijk steeds erger werd.

Na de foto en echo belde de huisarts op, excuses. Ik begrijp niet dat dit niet eerder is gezien. Mijn bot staat te veel naar beneden zodat deze constant in die chronische pees stak. Tussen mijn miskraam en de operatie in kreeg ik last van brandende pijnen. Toen ik hoorde dat ik eindelijk geopereerd werd stond mijn lichaam letterlijk in brand. Echt een verschrikkelijke pijn. Ik zit nu aan de lyrica hiervoor. Mijn schouder gaat echt goed. Alleen heb nu dus last van brandende pijnen, prikkelingen en tintelingen over mijn hele lichaam. Echt om de zenuwen van te krijgen.

En weer de medische molen in. Heb een emg gehad, mri van mijn nek en 8 buisjes bloed zijn afgenomen. A.s. dinsdag krijg ik de uitslag bij de neuroloog. Ik ben hier ontzettend nerveus voor. Ook ben ik erg boos over de specialisten. Was mijn schouder eerder verholpen had ik nu niet zo gezeten. En ik weet het, deze gedachten hebben geen zin. Mijn huisarts is ervan overtuigd dat mijn zenuwstelsel van slag is, overspannen eigenlijk en die moet weer tot rust komen. Hij is van mening dat het goed komt en over gaat en een huisarts mag dit niet zomaar zeggen. Toch?

Ik heb pas rust als er niks engs uitkomt. Volgens mij kan een mens hele rare dingen krijgen van stress en verdriet en volgens mij kan je daar ook echt heel ziek van worden. Logisch en rationeel lijkt het voor mij ook stress en verdriet, aan de andere kant denk ik....dit kan je daar toch niet van krijgen? Voor nu het weekend doorkomen en op naar de dinsdag.

Een weekend vol gezelligheid. Vanavond met een vriendin borrelen en hapje eten. Zaterdag met mijn zoontje naar de Sinterklaas film en 's avonds een feest bij de buren. En zondag naar de optocht van Sinterklaas en in de middag en avond duik ik met een vriendin de sauna in. Weinig tijd om na te denken en te piekeren. Als je nl op internet google gebruikt, dan ben je met deze symptomen al half dood. Een mens wordt er niet gelukkig van. Dinsdag weet ik meer, duim voor me als je wilt. Liever onverklaarbare klachten dan iets engs. Of een stofje tekort, dan stofje erin en klaar. Was het allemaal maar zo makkelijk.............

Fijn weekend
x Leentje

11-11-2015

Theater

Vroeger als klein meisje was ik gek op toneel spelen. Ik deed de meest uiteenlopende typetjes na en vond het geweldig om mezelf te verkleden. Huilen op commando was ook geen probleem. Mijn ouders zeiden wel eens, ga toch naar de toneelschool. Mooie droom maar ik werd ouder en ging verantwoordelijk nadenken. Hoezo al verantwoordelijk nadenken als je 18 jaar bent? Volg je gevoel, zou ik nu tegen mezelf zeggen. Maar nee, ik koos voor een andere opleiding met meer zekerheid.

Nu bijna 20  jaar later valt er een flyer in de bus. Toneellessen voor amateurs. Ik heb de stoute schoenen aangetrokken en ik vind het helemaal geweldig. Het vreemde is, ik haat presentaties geven. Ik vind het echt verschrikkelijk. Maar op deze manier in de spotlight staan vind ik hartstikke leuk. Een ander zou misschien zeggen, je staat letterlijk voor schut maar ik noem het volledig jezelf bloot geven. Hartstikke kwetsbaar maar ook erg mooi. Intens verdriet ook voelen als intens verdriet, boos worden en ook echt de boosheid voelen. Het werkt bijna therapeutisch.

Het is ook een stuk loslaten en laat dat item toch telkens bij me terugkomen. Een controlfreak die leert loslaten, een mooie combinatie als het lukt. Dit is en blijft dan ook mijn doel voor het komende jaar.

Stel jij je wel eens ontzettend kwetsbaar op, verleg jij jouw grenzen en denk je out of the box? Ik ben benieuwd, inspireer me want ik ben het soms in het ritme van alledag wel eens kwijt.

X Leentje

10-11-2015

Pimp je Hart met ohneewatnu@gmail.com

Welkom op Pimpje Hart!

Pimpje Hart is een blog voor en door vrouwen & mannen vanaf 25 jaar. Vrouwen of mannen die: starten met werken of al een carrière hebben, met een partner, single zijn, met of zonder kinderen. Een blog over alles wat jij interessant vindt. Dit kan mode zijn, liefde, vriendschap, films, boeken, dilemma's, problemen, gezondheid, politiek enz.

Het gaat erom wat jij deelt, wil je jouw geluksmomenten delen of twijfel je over iets? Kan je niet stoppen met piekeren, moeilijk loslaten, kan je niet kiezen, is iets moeilijk, mooi, geweldig of gewoon heel erg stom. Deel het.

Je kan jouw verhaal sturen naar ohneewatnu@gmail.com 
Ik zal jouw verhaal op de blog publiceren (samenvattend en anoniem dus zonder emailadres) zodat we hier verder over kunnen bloggen.

In de tussentijd blog ik vrolijk verder. Een item wat nu al speelt is natuurlijk Sinterklaas. Zoonlief zat gisteren al vol spanning om 18.00 klaar op de bank. Het sinterklaasjournaal is begonnen en daarmee ook de voorbereidingen voor de ouders. De een zal wat sneller zijn dan de ander. Ikzelf ben nogal een georganiseerd type. De cadeaus voor ons zoontje zijn al binnen. Maar ook het cadeau voor mijn surprise persoon is al gefixt. Het gedicht is in de maak en nu nog in het net.
En om gelijk het huis op te ruimen had ik een dobbelregel bedacht (we gaan nl dobbelen). Elk stel neemt 10 spulletjes mee vanuit huis, spullen waar je zelf niks mee doet of die je cadeau hebt gekregen maar gewoon niet mooi vindt. Hopelijk niet gekregen van de mensen waar je Sinterklaas mee viert, kan ook zo'n vervelend moment creëren.

Sinterklaas betekent voor mij ook de start van de familiemaand. Sinterklaas, verjaardag van manlief, de kerstdagen en oud en nieuw.....zo zie je je (schoon)familie 5 keer per jaar en zo zie je ze 4 keer in 3 weken. Heerlijk hoor familie, maar na die maand heb ik het wel weer even gehad.

Ik oftewel mezelf in het kort:
Georganiseerd
Moeite met loslaten
Controle-freak ???!
Een denker en dromer
Genieter
Spontaan
Enthousiast
Kletskop
en zeker ook wel Lief

It's me in a nutshell

x Leentje